Greitai paruošiami bulvių traškučiai
Produktai:
4 didelės bulvės ,
1 šaukštelis druskos,
prieskonių daržovėms, 1 šaukštas aliejaus,
kepimo popieriaus,
popierinių rankšluoščių.
Paruošimas: nuskuskite ir nuplaukite bulves, supjaustykite jas kuo
plonesniais griežinėliais. Suberkite į šaltą vandenį. Kelias minutes
palaikykite, nupilkite vandenį ir vėl užpilkite šviežio šalto vandens (2
kartus). Bulvių griežinėlius gerai
nusausinkite su popieriniais rankšluosčiais. Nusausintas bulves patepkite aliejumi
ir apiberkite druska, prieskoniais. Atsargiai išmaišykite. Griežinėlius
sudėkite į kepimo popieriumi padengtą skardą, svarbiausia, kad griežinėliai
nesiliestų vienas prie kito. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje
orkaitėje 15-20 min., kol gražiai
apskrus. Skanaus !
Patiekalą
gamino Jaunųjų kulinarų programos narės 5c klasės mokinės Austėja Zaprudskaja,
Kornelija Petkutė, Austėja Letukaitė, Deimantė Žižniauskaitė, Lukrecija
Kasperavičiūtė.