2017 m. gruodžio 21 d., ketvirtadienis

Ekskursija pas stiklių Marką

     Gruodžio aštuntosios rytą mūsų klasė išvyko į ekskursiją pas stiklių Marką. 
   Šis žmogus į Lietuvą atvyko prieš dešimt metų ir apsigyveno mūsų mieste. Jis įrengė stiklo dirbtuvę, kurioje gamina stiklo dirbinius. Žaliavos savo dirbiniams jis atsiveža iš Amerikos, nes Lietuvoje tokios aukštos kokybės nėra. 
   Ekskursantus jis sutinka labai šiltai.  Parodo savo kūrybos darbus, paaiškina jų sukūrimo istorijas. Svarbiausia tai, kad jis leido mums išbandyti savo jėgas ir mes turėjome galimybę pasigaminti po kalėdinį suvenyrą. Jis mums kantriai ir išsamiai paaiškino, kaip pasidaryti norimą suvenyrą. Mes, laikydamiesi jo nurodymų, kibome į darbą. Pasirinkome norimą stiklą, nusipiešėme suvenyro projektą ir tada dėliojome stiklą. Pabaigę darbus sudėjome juos į specialią krosnį.  Po kelių dienų stiklius atnešė darbus į mokyklą, kad jais pasidžiaugtume, parsineštume į namus.
   Ekskursija buvo nuostabi, nes viskas buvo įdomu. Dar vienas įdomus dalykas buvo tai, kad stiklius Markas ekskursiją vedė anglų kalba. Mes turėjome galimybę pasitikrinti savo anglų kalbos žinias. Aš viską supratau. 
   Tai viena įdomiausių ekskursijų!
Vaizdo rezultatas pagal užklausą „stiklo dirbiniai“
                                               
                                                Džalilis H., 5c