2019 m. kovo 22 d., penktadienis

Pasaulinė vandens diena


   Šių metų kovo 22 dieną Panevėžio „Saulėtekio“ progimnazijoje vyko integracijos dienos „Vanduo – gyvybės šaltinis“ veiklos, skirtos paminėti Pasaulinę vandens dieną. Šios dienos tema kasmet skelbiama vis kita.  Šiemet ji  – „Nepalikime nė vieno be geriamojo vandens“. Šiais žodžiais raginama atkreipti dėmesį į tai, kad visi visuomenės nariai – nepaisant nei amžiaus, lyties, kilmės šalies, sveikatos būklės ar socialinio statuso - galėtų gauti švarų geriamąjį vandenį.

   Šios dienos paminėjimą mokykloje organizavo 5c klasės mokiniai kartu su klasės vadove. Manome, kad tokią dieną paminėti tikrai reikia, nes vanduo - mūsų gyvybė, mūsų energija, mūsų sveikata! Mėlynais ir baltais balionais, vandens lašais su mintimis apie vandenį ir lašeliais su šypsenėlėmis mokiniai papuošė mokyklos I aukšto foje, parengė stendą “Įdomūs faktai apie vandenį”, organizavo 5-8 klasių mokinių Vandens kryžiažodžio sprendimo varžytuves  ir nugalėtojų apdovanojimą.











   5-8 klasių mokiniai pamokų metu vykdė integracijos dienos „Vanduo – gyvybės šaltinis“ veiklas – sužinojo daug įvairių faktų apie vandenį ir parengė klasių pristatymus tema „Vanduo – gyvybės šaltinis“.
   Šią dieną pakvietėme visus išreikšti dėkingumą ir prie puodelio vandens pasakyti:
   “Vanduo, atsiprašau,
     Vanduo, prašau man atleisti,
     Vanduo, dėkoju Tau,
     Vanduo, myliu Tave!”
   Saugokime ir tausokime vandenį!
                                                                           5c klasės vadovė Asta Kurulytė