2021 m. spalio 13 d., trečiadienis

Išvykos į Kauną

    


    8c klasė. Kauno tvirtovės VII forto edukacinėje laboratorijoje, padedami programos „Kraujas - gyvybės tėkmė“ vedėjų, mūsų klasės mokiniai susipažino su ypatingos svarbos cirkuliuojančiu organizmo jungiamuoju audiniu – krauju. Sužinojo kraujo kilmę, jo sandarą, kraujo atliekamos funkcijas bei pamatė, kuo žmogaus kraujas savo sandara skiriasi nuo kupranugario ar vištos kraujo. Iš arčiau, naudodamiesi mikroskopu, apžiūrėjo 200 tūkst. kartų padidintą eritrocitą!

   „Šalčio kerų” edukacinėje programoje sužinojo, kokia yra skysto azoto lydymosi temperatūra, kaip keičiasi įvairių medžiagų savybės jas stipriai atšaldžius, išsiaiškino, kuo ypatingas sausas ledas ir kodėl jam „tirpstant“ iš jo nieko nelieka. Kur naudojamas sausas ledas bei be kokios medžiagos neįmanoma ledų gamyba. Smagiai programos pabaigai kiekvienas dalyvis turėjo galimybę savo rankose palaikyti įspūdingą „debesų“ burbulą.

   Ir smagiai praleidome laiką „Pabėgimo labirinte“ - žaidime, kupiname adrenalino, netikėtumų, nuotykių  ir, žinoma, daug daug emocijų ir geros nuotaikos! 

                        Urtė ir Otilija, 8c klasės spaudos atstovės                                   

  

   Rugsėjo 28 dieną 6d klasės mokiniai vyko į Kauną ir dalyvavo trijose edukacinėse programose: „Karinė operacija „Žinių bomba“, „Muziejus neregiams“ ir „Jaunieji žvalgai“.

   Edukacija „Karinė operacija „Žinių bomba“  vyko Kauno karo muziejuje. Edukacijos metu mokiniai, pasiskirstę į komandas, turėjo greitai atlikti užduotis: atidarinėti dėžes, surasti reikiamus žodžius, iš kurių edukacijos pabaigoje sudėliojo sakinį: „ Nevertas laisvės tas, kuris negina jos“. Po to šeštokai vyko į Kauno muziejų neregiams, kuris yra įsikūręs Kauno Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčios (Soboro) rūsiuose. Nusileidę į juos, mokiniai pateko į aklųjų pasaulį, kur visiškoje tamsoje  turėjo rasti kelią. Šios edukacijos metu vaikai išgyveno be galo daug emocijų. Trečioji edukacija vyko IX forte. Vaikai susipažino su forto požemiais ir tuneliais, kur buvo  laikomos patrankos bei  jų šoviniai. Užduotis buvo sudėlioti dėlionę ir rasti raktą, kad galėtum pasprukti iš požemių.

   Dauguma 6d klasės mokinių ekskursiją įvertino keturiais iš penkių balų.  Jie gerai praleido laiką, susipažino su mūsų šalies praeitimi ir patyrė aklųjų pasaulį.

Auksuolė, 6d klasės spaudos atstovė