2016 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Kalėdinių pasirodymų šou

   O buvo taip... Kartą karalaitė nuliūdo. Nelinksmino jos nei klounas, nei freilinų šokiai. O karalius vis šūkčiojo: ,,O mano brangenybe, o mano aukseli.“ Deja, ,,aukseliui“ nepadėjo niekas. Kas padės karalaitei atsikratyti liūdesio? Ogi mūsų progimnazistų pasakos...
   Kokių tik pasakų ji negirdėjo! 5b, 6b ir 7c klasės sekė pasakas apie Raudonkepuraitę. Štai 5b Raudonkepuraitė eina, į telefoną nosį įkišusi, ir nei mato, nei girdi gamtos grožio. Močiutė irgi ne bet kokia: supyko ant vilko, atskubėjusio su navigacija, kad trukdo jai žiūrėti turkišką serialą. O dar ji dievina „Duokim garo“. 6b klasės bobutė irgi nepėsčia: jai priklauso įmonė „Bobutės paskola“ ir vilką ji pati įveikia vienu smūgiu. O štai 7c klasės močiutė labai mėgsta kebabus, tad narsi ratuota Raudonkepuraitė, nepabūgusi nei ją persekiojusio klouno, nei vilko, surengė savo senelei tikrą šiuolaikinį vakarėlį.
   6a sekė pasaką apie 11 brolių, juodvarniais lakstančių. Broliukai tinginiukai virto paukščiais, o jų sesuo, padedama būrėjos, erelio ir Kalėdų senelio, išvadavo brolius nuo prakeiksmo. Žinoma, visi linksmai šoko.
   5c klasės mokiniai porino apie 7 ožiukus nedorėlius, suėdusius niekuo dėtą vilką. Tačiau veikėjams atsigėrus stebuklingo vandens, vėl viskas tapo taip, kaip ir turi būti.
   5d įrodė, kad ragana nėra baisi, jei esi apsiginklavęs šiuolaikine technika. O basos raganaitės tikrai gražiai šoko.
   5a papasakojo, kaip tinginys zuikis mokslus krimto. Sutikęs šokančias supermergaites, prisivalgęs nesveiko maisto, jis užsnūdo ir pramiegojo pamokas. Vėliau šoko ir nieko neišmoko. Už tai kitą dieną gavo dvejetą.
   8b sekė pasaką apie Pelenę. Pamotei su dukromis išėjus į puotą, pasirodo fėjus ir išpildo mergaitės norus. Smagu buvo klausytis dainų, išradingai pritaikytų prie vaidinimo.
   8c įrodė, kad per Kalėdas neverta pyktis, nes gali atsidurti piktojo demono Krampo glėby. Štai kas nutinka, kai pamirštama Kalėdų dvasia.
   7b gatvės kalba sekta pasaka „Snieguolė ir septyni nykštukai“ prajuokino visus, išskyrus princesę. Turtinga karalienė vis šnekėjosi su savo banknotu. Per vieną vakarėlį ji apžavėjo dar turtingesnį vyriškį ir niekaip negalėjo atleisti jo septyniolikmetei dukrai. Ši turėjo slėptis pas „nykštukus“, kurie vėliau papuolė į policijos glėbį. Pasaka baigėsi tradiciškai – princas išvadavo karalaitę.
   8a klasės pasakoje „Miegančioji gražuolė“ karalius virto prezidentu. Žinoma, šeimai gimė duktė, buvo pakviestos šešios auklės, tik viena, pati išdidžiausioji, buvo pamiršta. Ji prakeikė mergaitę: sulaukus septyniolikos metų sprogs telefonas ir visi užmigs. Tačiau... Žadintuvo skambutis visus prikėlė, o nuotaikinga daina užkrėtė visą salę.
   7a visus pasakų personažus sukvietė į „Stebuklų dvarą“ Bistrampolyje pas Kvazimodę. Žinoma, buvo labai linksma.
   O štai 6c klasėje visos pasakos susipyko. Teisėja nežinojo, ką tokiu atveju daryti, tačiau pasakos stebuklingai susitaikė, juk ,,pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“, o visi norai pildosi.
   Tad liūdnoji princesė nusišypsojo, o pradžiugęs karalius sušuko: „Stebuklą sukūrė!“. O kas? Tai mūsų išradingieji progimnazistai.
                                                             Mokytoja Aušra Indriūnienė