2017 m. kovo 28 d., antradienis

Ugdymo karjerai diena

Kelionė į teatrą

Kovo septynioliktoji - netradicinio ugdymo diena. Ji buvo skirta susipažinti su skirtingomis profesijomis. Mūsų 5b klasė susipažino su Juozo Miltinio teatru ir jame dirbančių žmonių profesijomis.
 Kai nuėjome į teatrą, pirmiausia mūsų klasę pasitiko rūbininkė, vėliau klasės dėmesio paprašė aktorė Vita Šiaučiūnaitė, kuri mums vedė edukacinę programą. Ji mus parodė didžiosios salės sceną. Ši buvo didelė ir stebuklingai nuostabi... Edukacinės ekskursijos po teatrą metu buvo trumpai papasakota, kas yra teatras ir kaip gimsta spektaklis, kokių profesijų žmonės dirba teatre, kokie yra jų darbo ypatumai. Ekskursijos eigoje aplankėme teatro sceną, susipažinome su elgesio joje taisyklėmis, užkulisiais, dekoracijų sandėliu, rekvizito kambariu. Kelionės po teatrą metu aplankėme mums aprodo 2 grimo kambarius, susipažinam su teatro grimo atlikimo subtilybėmis ir svarba. Keli klasės mokiniai buvo papuošti perukais iš vaidinimo. Apsilankę kostiumų sandėlyje, apžiūrėjome teatrinius kostiumus. Taip pat pabuvojome Juozo Miltinio kabinete.
Kelionė mums labai patiko. Sužinojome, kad teatre dirba labai daug profesijų žmonių. Mes visi grįžome į klasę su šypsena ir kupini naujų potyrių.
                                                                                          Justina Šuminaitė, 5b