2015 m. spalio 21 d., trečiadienis

Jaunieji 5c klasės kulinarai



Greitai paruošiami bulvių traškučiai

 

Produktai:

4 didelės bulvės ,
1 šaukštelis druskos,
prieskonių daržovėms,
1 šaukštas aliejaus,
kepimo popieriaus,
popierinių rankšluoščių.

Paruošimas: nuskuskite ir nuplaukite bulves, supjaustykite jas kuo plonesniais griežinėliais. Suberkite į šaltą vandenį. Kelias minutes palaikykite, nupilkite vandenį ir vėl užpilkite šviežio šalto vandens (2 kartus).  Bulvių griežinėlius gerai nusausinkite su popieriniais rankšluosčiais. Nusausintas bulves patepkite aliejumi ir apiberkite druska, prieskoniais. Atsargiai išmaišykite. Griežinėlius sudėkite į kepimo popieriumi padengtą skardą, svarbiausia, kad griežinėliai nesiliestų vienas prie kito. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje  15-20 min., kol gražiai apskrus. Skanaus !

Patiekalą gamino Jaunųjų kulinarų programos narės 5c klasės mokinės Austėja Zaprudskaja, Kornelija Petkutė, Austėja Letukaitė, Deimantė Žižniauskaitė, Lukrecija Kasperavičiūtė.